ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ JAPANDI – ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!
2021-06-25 13:34:42

H αγάπη των Ιαπώνων για οτιδήποτε minimal είναι αδιαμφισβήτητη. Η νέα τάση στην διακόσμηση ονομάζεται Japandi  και λατρεύει τον μινιμαλισμό και την απλότητα στο χώρο και στα αντικείμενα,  ήρθε για να μείνει και ήδη είναι αρκετά δημοφιλής στην Β. Αμερική, στο Λονδίνο ενώ κερδίζει φίλους συνεχώς και στις Σκανδιναβικές χώρες. Η λέξη είναι προϊόν σύντμησης των λέξεων Japanese & Scandi και παραπέμπει σε λιτές διακοσμητικές γραμμές, ουδέτερες αποχρώσεις σε συνδυασμό με φυσικά υλικά όπως το ξύλο. Με αλλα λόγια, η τάση Japandi  αποτελει προϊον της συγχρονης Σκανδιναβικής σχεδίασης συνδυασμένη με την διαχρονική κομψότητα της γιαπωνέζικης αισθητικής.  

Ενώ και τα έπιπλα επιλέγονται με βάση την λειτουργικότητα που προσφέρουν και τον λιτό σχεδιασμό τους. 

ΤΡΑΚΑΔΑΣ BLOG-3

Όσοι επιλέγουν την νέα αυτή τάση Japandi δίνουν προτεραιότητα στην λειτουργικότητα, στην εύκολη καθημερινότητα και στην άνεση στον χώρο του σπιτιού σε σχέση με τον εντυπωσιασμό και τις έντονες αποχρώσεις. Οι χρωματικές αποχρώσεις στο Japandi είναι  λευκές ματ,  ή λευκές του πάγου που ναι μεν καταφέρνουν να περνούν απαρατήρητες αλλά συνδυάζονται εξαιρετικά με τις παστέλ αποχρώσεις των φυσικών ξύλων/επίπλων αλλά και φυτά εσωτερικού χώρου. Οι τάσεις του Japandi αποπνέουν την ηρεμία και την Ζεν φιλοσοφία των γήινων τόνων, κάνοντας μας να νιώθουμε όμορφα  στην καθημερινότητα μας, μετατρέποντας το σε ένα σύγχρονο καταφύγιο διαλογισμού.  

Εάν η τάση Japandi πιστεύετε ότι σας ταιριάζει, το μονο που έχετε να κάνετε ειναι να επισκεφτείτε κάποιο απο τα 10 καταστήματα Τρακαδάς, όπου θα σας προτείνουμε τις ιδανικές αποχρώσεις για να δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό χώρο σύμφωνα με την τάση αυτή.