Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zooco Estudio Designs δημιούργησε ένα διαμέρισμα στην Μαδρίτη – ωδή στον μινιμαλισμό!
2021-10-25 10:39:38

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zooco Estudio Designs ανέλαβε να ανακαινίσει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Μαδρίτης που χτίστηκε το 1890, και να τον μετατρέψει σε ένα μοναδικό χώρο μίνιμαλ αισθητικής σύμφωνα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του.


Ο επικεφαλής του project Miguel Crespo Picot, ανέφερε πώς «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα αποτελούσε γέφυρα που θα ένωνε 2 διαφορετικούς κόσμους: ο εσωτερικός χώρος θα μετατρεπόταν σε ένα μοντέρνο χώρο μίνιμαλ αισθητικής, σύμφωνα με τις σκανδιναβικές αρχές του interior design με φυσικά υλικά όπως το ξύλο. Αντιθέτως, ο εξωτερικός χώρος του διαμερίσματος που βλέπει σε μία από τις πιο ιστορικές και κεντρικές πλατείες της Μαδρίτης – στην plaza Mayor- περιστοιχισμένη από ιστορικά κτίρια που δημιουργήθηκαν στα τέλη του προηγουμένου αιώνα, που αποτυπώνουν το μεγαλείο και τον πλούτο που είχε η Ισπανία μέσω των αποικιών της (Νότια, Κεντρική και Β. Αμερική).

Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες θα είχαν την δυνατότητα να ζουν στο εσωτερικό ενός μοντέρνου διαμερίσματος και όταν θα βγαίνουν στον εξωτερικό χώρο (βεράντα) να έχουν την αίσθηση πως μεταφέρθηκαν στην παντοδύναμη και πλούσια Ισπανία του 1700 – του ένδοξου παρελθόντος.»


Για την ανακαίνιση στο εσωτερικό του διαμερίσματος επελέγησαν 2 μόνο υλικά: δρυς και μαύρο μάρμαρο, με στόχο ένα ξεκάθαρο διακοσμητικό στυλ μίνιμαλ αισθητικής που θα αναδεικνύει φυσικά υλικά.

Επίσης τοποθετήθηκαν παράθυρα χωρίς προφίλ αλουμινίου με στόχο να μην κρύβουν ή περιορίζουν την εξωτερική θέα που είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Εάν και εσείς είστε λάτρης της μίνιμαλ αισθητικής και θέλετε να ανακαινίσετε τον προσωπικό σας χώρο ώστε να σας εκφράζει -υπάρχει λύση.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Υπηρεσία Διακοσμητή της Τρακαδάς και με την βοήθεια των ειδικών διακοσμητών, να εχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιθυμείτε, γρήγορα & ευκολα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς